24. sept 2015

Katkendeid J.Burke'i raamatust "Soul Revolution", ptk 5

 Uskumine on nägemine

    Loodetavasti oled proovimas seda püsiva teadliku Jumalaga ühenduses olemise eksperimenti. Kui su kell iga 60 minuti järel piiksub, pöörad oma mõtted Jumalale, vesteldes sellest, mis on su mõtteis, valmis tegema tema tahtmist. Meie eesmärk on muidugi püsiv vestlus, vana Jumala ignoreerimise harjumuse murdmine, et kasvaks võime jääda püsivalt ühendusse.
   Võib-olla küsid: "Aga kuidas ma tead, et need õhutavad mõtted on Jumalalt? Mis siis, kui need on lihtsalt mu enda juhumõtted?"
   Vastus on: teada saad vaid kuuletudes. Tegutse usus; siis tagasi vaadates saab selgeks, kas mõte oli Jumalalt. Ma pole peaaegu kunagi kindel, kas mu mõte on Jumalalt, kuni ma kuuletun. Seejärel tagasi vaadates mõistan. Mõnikord oletad valesti. Järgid õhutust ja tagantjärgi taipad, et see polnud üldse Jumalalt. Aga õppides pead lubama endal ka eksida.
 ...

60-60 eksperiment

   Kui sel nädalal püüad jääda püsivalt ühendusse, hakka otsustavalt kuuletuma. Ole avali ja võta riske, kui tajud Jumala Vaimu õhutust. 
  1. Pööra õhutustele tähelepanu. Iga piiksu või meeldetuletuse korral võta hetk, et möödunud tunnile tagasi vaadata. Palu Jumalal sulle näidata, kus võis ta õhutada sind teisiti tegema. Palu tal end juhatada ja aidata järgmise tunni jooksul paremini õhutustele kuuletuda.
  2. Riski kuuletuda. Kui arvad, et Jumal võiks tahata, et midagi teeksid, ära lase hirmul inimeste või tuleviku ees end tagasi hoida. Riski teha midagi Jumala ajendatut ja vaata, mis juhtub. Tee märkmeid sellest, mida päeva jooksul õpid.
  3. Tea Jumala tahet. Jumala tahtele on võimatu kuuletuda, kui sa pole kindel, mis ta tahe selles olukorras on. Ingliskeelset abimaterjali on lehel soulrevolution.net
  4. Võta ühendust teistega. Aruta sõbra või väikegrupiga, mida olete õppinud enda ja Jumala kohta. Kirjuta päevikusse või blogisse, mida avastad Jumala õhutustele kuuletumise kohta. Alati on abiks õppimisel ka teiste avastused.

0 kommentaari:

Postita kommentaar

Ajad ja pealkirjad