28. sept 2015

Katkend J.Burke'i "Soul Revolution" 9. peatükist

 "Aga kui su vend peaks patustama, siis mine, noomi teda nelja silma all! Kui ta sind kuulab, siis oled sa oma venna tagasi võitnud. Kui ta sind aga ei kuula, siis võta enesega veel üks või kaks, sest kahe või kolme tunnistaja suu läbi on kindel iga asi. Aga kui ta on neile sõnakuulmatu, siis ütle kogudusele! Aga kui ta isegi koguduse sõna ei kuula, siis olgu ta sulle nagu pagan ja tölner!" (Matteuse 18: 15-17) 


60-60 eksperiment

Jeesus tegi selgeks, et me patustame üksteise vastu, aga ta tahab meid õpetada elama korras suhetes. Ta ei taha lasta lahendamata konfliktide või haigetsaamiste müüridel meid lahutada. Ta tahab meie ühtsust. Aga Mt 18 järgimine ja korras suhetega elamine on järjekindlalt väljakutse ka kõige kogenumale Krisuse järgijale. Kasuta seda eksperimenti, et otsustavalt teha, mida Jeesus ütleb, ja sa hämmastud võimsatest uutest suhtlusviisidest, mis arenevad loomulikult.
  1. Ära tüdine 60-60-st. Nüüd oled kohas, kus paljud hakkavad vajuma tagasi vanasse harjumusse suurem osa päevast Jumalat ignoreerida. Jumal hindab tõesti sihikindlust, nii et püsi tähelepanelik, vesteldes igast mõttest, igast emotsionaalsest reaktsioonist, igast tööväljakutsest, igast igapäevavajadusest ning jää kuulekaks. Pea meeles: "Ükski kasvatamine ei tundu samal hetkel olevat rõõm, vaid toob kurvastust; aga hiljem see annab õiguse rahuvilja neile, keda selle varal on harjutatud." (Heebrealastele 12:11)
  2. Tee plaan. Kui tegid nimekirja inimestest, kellele sa ei saa silma vaadata ja öelda: "Meie vahel on kõik korras," küsi Jumalalt, kellele peaksid kõigepealt heastama. Siis palu tarkust ja pane kirja plaan minna ja taotleda rahu. Võta arvesse käesolevas peatükis kirjeldatud kuulamise ja vastamise põhimõtteid. Jaga plaani oma vaimulike jooksupartneritega ja küsi tagasisidet.
  3. Tegutse koos Jumalaga. Kui jääd ühendusse ja kuulekaks, palu julgust ja õiget ajastust plaani teostamiseks. Püüa heastada ühele inimesele oma nimekirjas. Anna aru oma vaimulikele jooksupartneritele.
  4. Pea päevikut. Kirjuta üles, mida selle kogemuse kaudu õpid, ja tee plaane järgida Vaimu juhatust kuni kõigile on heastatud. Seejärel jätka elamist rahus, järgides [Püha] Vaimu. ...

0 kommentaari:

Postita kommentaar

Ajad ja pealkirjad