5. apr 2013

Naatsaretis ei võetud Jeesust hästi vastu, aga kui ta õpetas Kapernaumas, oli rahvas vapustatud, sest ta sõnal oli meelevald (ss 31-32). Aukartus tema vastu kasvas veelgi, kui ta inimesest rüveda vaimu välja ajas (33-36). Pärast seda ajas ta Siimona ämmast palaviku välja ning kui hingamispäev päikseloojangul läbi sai, toodi juba hulgaliselt haigeid tema juurde, et ta nad tervendaks (38-40). Jeesus tervendaski.

Kuulutajaid ja õpetajaid on erinevaid: mõni räägib väga kuivalt, mõni eluliselt ja autoriteediga. Nagu näeme Naatsareti ja Kapernauma loost, on ka kuulajaid erinevaid: mõni sõnumile avatud, mõni mitte. Kui nüüd inimesed on avatud ja Jumal kuulutamise juures tegutseb, siis sünnivad mitmesugused imelised tervenemised. Ka kurjad vaimud läksid inimestest välja (42), see ilmselt tähendas ka vaimset, emotsionaalset tervenemist.

Rahvas tahtis, et Jeesus jääkski sinna (40-42), aga Jeesus ütles, et ta peab ka teistele linnadele Jumalariigi evangeeliumi kuulutama (43-44).

Iseenesest on ju hea soov olla kogu aeg Jeesuse lähedal, aga tollal oli ta ülesanne inimesena Jumalariigist kuulutada ja ta ei saanud olla mitmes kohas korraga. Kui ta Isa juurde läks, saatis ta Püha Vaimu, kes saab olla meiega alati.


0 kommentaari:

Postita kommentaar