21. jaan 2008


1 Johannese 4:7-16

ss.7-8 Armastagem üksteist, sest armastus on Jumalast ja igaüks, kes armastab, on sündinud Jumalast ja tunneb Jumalat. 8 Kes ei armasta, see ei ole tundnud Jumalat, sest Jumal on armastus.
Jumala tundmine ja armastamine on lahutamatult seotud.

ss. 9-10. Jumal on meid, inimesi armastanud ja sellepärast midagi teinud. Jumal ongi armastuse allikas, nagu ta on kõige hea allikas. Kui me Jumalat või kedagi teist armastame, on see seetõttu, et Tema on meid teinud võimeliseks armastama. Meie endi armastus on puudulik: jõuetu, isekas, võimukas, abitu või muud sellist. Tahame midagi saada tehtud hea eest või isegi ise esmesena armastamata, või armastame tunnete ja sõnadega, aga mitte tegudega. Või armastame ilma tõeta, juhatamata teist ilmselgelt valeteelt õigele.
Aga Jeesus loobus enese jumalikust positsioonist, piiras end inimliku piiratusega, elas ebatäiuslike ja isegi kurjade inimeste keskel, tervendas neid ja õpetas neile igavese elu teed, saades enamikult tasuks pilke, hülgamise, peksu, ristlöömise või ükskõiksuse. Siiski armastas ta neid ja meid otsani, pesi ka Juudase jalgu enne kui see ta ära andis..

s.11 Jumal on kinkinud meile oma armastuse selleks, et seda teistega jagaksime.

ss.12-16. Jumal on meid loonud elama suhtes Temaga, seepärast on tema laste e. kristlaste jaoks tähtis püsida Jumalas ja et Jumal püsiks meis. Et Jumal on armastus, tähendab Jumalas püsimine armastuses püsimist: Tema armastuse uskumist ja kogemist enda vastu ning teiste armastamist. Jumal saatis oma armastuse märgiks oma Poja Jeesuse maailma Päästjaks, lubades Tal isegi surra meie pattude tõttu. See on kõigile inimestele pääsetee patust tagasi Jumala, taevase Isa juurde. Pärast Jeesuse surma, ülestõusmist ja taevasseminekut, saatis Jumal veel oma Püha Vaimu abiks ja kinnitajaks kõigile, kes usu kaudu Ta Pojasse Ta lasteks saavad. Jeesuse Jumala Pojaks tunnistamine tähendab Tema Jumala Pojana kohtlemist ja austamist, s.h ka Tema sõnade tõsiselt võtmist ja Tema armastuse järgimist.

Jumal, puhasta meid, et armastaksime nagu sina meid oled armastanud!

0 kommentaari:

Postita kommentaar

Ajad ja pealkirjad