12. veebr 2015

     Aga need seitsekümmend pöördusid rõõmuga tagasi ja ütlesid: "Issand, ka kurjad vaimud alistuvad meile sinu nime mõjul!" ... "Ma olen andnud teile meelevalla kõndida madude ja skorpionide peal ja vaenlase kogu väe peal ja miski ei tee teile iial kahju. Ometi ärge rõõmustage sellest, et vaimud teile alistuvad, vaid rõõmustage, et teie nimed on taevasse kirja pandud!" (17,19-20)
    Kas pole tore omada väge kurjad vaimud minema kihutada, ihulikest haigustest ja vaimsetest vaevadest koheselt vabaneda ja elada teadmisega, et miski ei tee mulle kahju? Ma küll tahaksin.  Paraku pole elu nii lihtne, alati ja igaühel pole sellist meelevalda,... isegi paljudel ei ole.  Vahel on põhjus inimeses, aga teisalt ka Jumal annab vaimuande nii, nagu tema tahab: kõik ei ole tervendajad, nagu kõik pole prohvetid, õpetajad, hoolekandjad ega hingehoidjad (Rm 12:4-8 , 1Kr 12:8-11, 28-30 ). Siiski, nagu võib igaühel ette tulla teiste eest hoolitsemist, hingeliselt toetamist, õpetamist, nõuandmist või osutub midagi öeldust prohvetlikuks, nii võib palve ka tervendada ilma erilise tervendusandeta. Nii et tasub ikka julgelt Jumalat paluda.  

    Samas pole peamine selles elus vägev olemine, vaid tähtsam on igavene elu, 'et nimi on taevasse kirja pandud'. Selleks tuleks paluda lisaks maistele vajadustele ka Jumala tahte sündimise eest, teda kuulata ja teha ta tahtmist oma eluolukordades.

    Edasi räägib Jeesus, et see on peidetud tarkade ja mõistlike eest ja  ilmutatud väetitele (21) ning omavahel olles ütleb jüngritele: "Õndsad on silmad, mis näevad seda, mida teie näete, sest ... palju prohveteid ja kuningaid on tahtnud näha, mida teie näete, ega ole näinud, ja kuulda, mida teie kuulete, ega ole kuulnud." (23-24)
   Endi arvates 'targad ja mõistlikud' ei pruugi piisavalt mõista Jumalale toetumise ja tema juhtimise järgimise vajadust. Seda mõistavad need, kes kogevad, et neil endi tarkusest ei piisa.
   Meiegi oleme midagi kuulnud-lugenud sellest, mida Jeesuse maise elu aegsed jüngrid kuulsid ja nägid. Teame rohkem kui Jeesuse-eelsed prohvetid, aga meiegi ei näe Jeesust inimesena maapeal elamas. Peame seda uskuma teiste tunnistuste põhjal. Meie elame oma ajastul, Kristuse kiriku ja Püha Vaimu ajastul, ning näeme-kuuleme Jumala tegusid meie ajas, olgu selleks siis tervenemised, inimeste muutumised, abistamised hädades ja vajadustes või ka Jeesuse tagasitulek auhiilguses, mida ta on lubanud aegade lõpul teha.
   Olgu meil süda avatud nägema Jumala tööd ja järgima tema juhtimist oma ajastul ja oma eludes.
      

0 kommentaari:

Postita kommentaar