4. veebr 2015


     Varem oli Jeesus läkitanud 12 jüngrit, nüüd läkitas veel 72 igasse paika, kuhu ta ise tahtis minna (s1). Jüngrid olid nagu soojendusbänd enne Jeesuse enda tulekut. Kuhu ta läkitab jüngri(d), sinna tahab ta ka ise minna. Me ei pea minema üksi, Jeesus on lubanud olla oma jüngritega (Mt 28:20).
   Ta ütles neile: "Lõikust on palju, töötegijaid aga vähe. Paluge siis lõikuse Issandat, et ta saadaks töötegijaid välja oma lõikusele!" (2)
Osa töölisi pole ehk lihtsalt välja läkitatud, osa on ehk vaja enne läkitamist veel ette valmistada töö jaoks.
    Jeesus andis jüngritele konkreetsed juhised nagu ennist 12le. Enamik meist ilmselt päris sellisel viisil ei kuuluta, aga ka igapäevategemiste kõrvalt võiksime olla valmis võimalusel haigeid tervendama (9), teiste eest palvetama või muud head tegema
ning selle toel Jumala riigi lähedusest teada andma.
    Kui meid kuulda võetakse, oleme aidanud kellegi Jumalale lähemale, kui Jumalast midagi teada ei taheta, pole see eelkõige isiklikult meie vastu, vaid Jeesuse vastu (16). Kui muidugi Jeesuse vääriliselt, armastavat käitume ja Jeesuse juhtimisel elame.

  Issand, palun valmista mind ja teisi igaühele sobiva töö jaoks seal, kus igaüks parajasti on, nii et saaksime teha tööd, milleks oled meid igaühte lasknud maailma sündida.

1 kommentaar: