20. märts 2013

Lk 4:14-15
 "Jeesus tuli Vaimu väes tagasi Galileasse ja kuuldus temast levis kogu ümbruskonda. Ja ta õpetas nende sünagoogides, ja kõik austasid teda."

Jeesus oli kõrbes kiusatustega võideldes saanud viimase ettevalmistuse oma kuulutustööks. Ta ei hakanud õpetama kohe, kui rääkima õppis, vaid kasvas, arenes, sai elukogemusi nagu iga inimene. Isegi tema ei olnud kohe valmis õpetama, vaid õppis kõigepealt ise.

Aga lõpuks ta teenistus algas. Matteus kirjeldab seda veidi pikemalt:
"Jeesus rändas läbi kogu Galilea, õpetades nende sünagoogides ja jutlustades evangeeliumi Kuningriigist ning tervendades haigeid ja vigaseid rahva seas.  Ja kuuldus Jeesusest levis üle kogu Süüria, ja tema juurde toodi kõik, kes põdesid mitmesuguseid tõbesid ja olid piinade käes ja kurjast vaimust vaevatud ja langetõbised ja halvatud, ning tema tegi nad terveks. Ja Jeesusega käisid kaasas suured rahvahulgad Galileast ja Kümnelinnamaalt ja Jeruusalemmast ja Juudamaalt ja sealtpoolt Jordanit." (Mt 4:23-25)

Luukas kirjutab, et kuuldus temast levis kogu ümbruskonda, Matteus täpsustab: '...üle kogu Süüria.' Kuuldus leivis Galileast palju kaugemale.
Luukas kirjutab, et kõik austasid teda. Matteus kirjutab, et rahvahulgad käisid temaga kaasas. Kuigi hiljem tekkis Jeesusele vastaseid, algul oli valdav suhtumine austus.  Ja kui see maailm lõpeb ja tuleb igavene Jumala riik, ka siis austavad teda kõik.


0 kommentaari:

Postita kommentaar