23. jaan 2013

Luuka 1:26-38

Jumal oli lubanud Aabrahami järglastele anda oma maa, aga ikka valitsesid nende üle teised rahvad. Ta oli lubanud, et Taaveti soost kuningas valitseb neid, aga nüüd polnud enam troonipärijatki teada. Inimlikult paistis võimatu, et need tõotused täituvad, aga Jumal alles hakkas neid täitma, kuigi teisiti, kui oli oli oodatud.

"Aga [Eliisabeti raseduse] kuuendal kuul läkitas Jumal ingel Gabrieli Galilea külla, mille nimi on Naatsaret,  neitsi juurde, kes oli kihlatud Taaveti soost Joosepi-nimelise mehega..." (26-27)
"Ja ingel ütles talle: „Ära karda, Maarja, sest sa oled leidnud armu Jumala juures! Ja vaata, sa jääd lapseootele ja tood ilmale poja ja paned talle nimeks Jeesus.  Tema saab suureks ja teda hüütakse Kõigekõrgema Pojaks ja Issand Jumal annab talle tema isa Taaveti trooni Ja ta valitseb kuningana Jaakobi soo üle igavesti ning tema valitsusele ei tule lõppu." (30-33)
 

Taaveti soost kuningas sündis tavalisse vaesesse perekonda, ta ema vajas Jumala armu, nagu kõik inimesed. Ometi valitseb Jeesus igavesti, aga tema  riik ei olegi sellest maailmast.

Aga Maarja küsis inglilt: „Kuidas see võib juhtuda, kui ma ei  ole mehega olnud?" Ja ingel vastas talle: Püha Vaim tuleb sinu peale ja Kõigekõrgema vägi on varjuks sinu kohal, seepärast hüütaksegi Püha, kes sinust sünnib, Jumala Pojaks.  Ja vaata, ka su sugulane Eliisabet on pojaootel oma raugapõlves ja see on kuues kuu temal, keda hüüti sigimatuks,  sest Jumala käes ei ole ükski asi võimatu."  Aga Maarja ütles: „Vaata, siin on Issanda teenija, sündigu mulle sinu sõna järgi!(34-38)

Inimlikult võimatu oli ka Jeesuse sündimine Pühast Vaimust, aga olles kuulnud Jumala teost Eliisabeti elus, usaldas Maarja Jumalat ja lubas Jumalal teha ingli lubaduse järgi.
Jumal kasutab oma töös tavalisi inimesi. Igaühele ei jagu küll nii erilist ülesannet kui Maarjal oli, aga tööd jätkub igaühe jaoks temale sobivas kohas, kui ta selleks valmis on. Vaadakem ka ringi ja märgakem, kelle elus meie läheduses on Jumal tegutsemas, et saada julgust oma kahtlustes.

Jumal, tänan, et usaldad oma tööd meile teha, kuigi oleme ekslikud. Palun aita meil olla avatud nägema ja tegema seda, milleks oled meid igaühte valmistanud.

0 kommentaari:

Postita kommentaar