28. nov 2012

"Ja Johannes kutsus enese juurde kaks oma jüngritest ja läkitas nad Issanda juurde küsima: "Kas oled sina see, kes tuleb, või peame ootama teist?"" (Lk 7:18-19)

Johannes oli tõe kuulutamise eest vanglas, kui ta oma jüngrid Jeesuse juurde läkitas. Ehk ootas ta Jeesuselt vabastamist..
Jeesus vastas: "Minge ja kuulutage Johannesele, mida te olete näinud ja kuulnud: pimedad näevad jälle, jalutud käivad, pidalitõbised saavad puhtaks, kurdid kuulevad, surnud äratatakse üles, vaestele kuulutatakse evangeeliumi; ja õnnis on see, kes minust ei pahandu!" (ss 22-23)
Imed toimusid paljude elus, aga Johannes jäi edasi vanglasse ja lõpuks tapeti. Jeesus teeb imesid, aga mitte alati ja mitte kõigi jaoks. Siiski ei heitnud Jeesus Johannesele ette usupuudust, vaid tunnustas teda: "Mina ütlen teile, ei ole kedagi suuremat naisest sündinute seas kui Johannes..." (s 28).

 Mõned väidavad, et usklikud peaks usuga alati terved olema, aga ometi kulgeb palju haigusi oma rada ja tervenemine tuleb omal ajal, kui tuleb. Siis on vaja elada koos selle haigusega mingi aeg.
Hingehaavad, mis ehk pika aja jooksul saadud, ei kao alati lihtsalt, vaid võivad vajada Jeesuse ja mõne inimese abiga juhtunu läbivaatamist, enda ja teiste osa väljaselgitamist, andestamist teistele ja endale, aga ka enda tehtud paha andekspalumist või hüvitamist ning enda mõtteviiside muutmist. Siis on tervenemine protsess, milleks vaja kannatlikkust ja püsivust.

"Kui kaua, Jehoova, ma pean appi hüüdma, ilma et sa kuuleksid?" (Habakuk 1:2a )
Kui sageli tundub, et Jumal ei vasta palvetele?
Habakuk  kaebab vägivalla ja ebaõigluse pärast. Lõpuks Jumal vastab ja prohvet jõuab tõdemuseni: "Kuigi viigipuu ei õitse ja viinapuudel pole vilja, õlipuu saak äpardub ja põllud ei anna toidust, pudulojused kaovad tarast ja veiseid pole karjaaedades, ometi rõõmutsen mina Jehoovas, hõiskan oma pääste Jumalas!" (Hab 3:17-18)
Meie maised ootused, isegi seoses usueluga, ei pruugi täituda; aga on ka võimalus jätta oma ootused kõrvale ja lihtsalt järgida teejuht Jeesust sealt, kus parajasti oled.
(Viimased mõtted on inspireeritud Gateway 25.11.2012 sõnumist  http://www.gatewaychurch.com/podcast/)



0 kommentaari:

Postita kommentaar

Ajad ja pealkirjad