23. märts 2015

Luuka 11:14-32

     Kui Jeesus tervendas, siis mõni ütles, et ta tegi seda kurjade vaimude ülema abil, teised nõudsid veel mingit tunnustähte (14-16). Kui Jeesus oleks kurje vaime välja ajanud nende ülema Peltsebuli abiga, siis oleksid kurjad vaimud isekeskis riius ja nende valitsus ei püsiks (17-18). Jeesus aga ajas neid välja siiski Jumala väega, mis on veelgi tugevam ja võtab kurjadelt vaimudelt relvad (20-23). Kui nüüd kuri vaim on inimeses võidetud, aga tema asemele ei tule Jumala Vaimu, on oht, et kuri vaim tuleb tagasi ja toob teisigi kaasa (24-26). Ka halbadest harjumustest, pahedest, sõltuvustest loobudes tuleb need asendada heade tegevuste ja harjumustega, muidu langeme kergesti tagasi halba. Ütleb ju vanasõnagi, et loodus ei salli tühja kohta. Siinjuures ,halb' ei pruugi olla silmnähtavalt paha, vaid midagi iseenesest neutraalset, mis hõivab liiga palju meie elust.
 
    Mis puutub tunnustähtedesse, siis Jeesuse tervendamised ja vaimude väljaajamised olidki tunnustähed. Ja lõpuks tuli Jeesuse surnuist ülestõusmine kui suurim tunnustäht, suurem kui Joona eluga pääsemine kala kõhust. Niinive elanikud parandasid  meelt Joona jutluse peale, kuningas Saalomoni erilist tarkust tuldi kuulama, seda enam peaks kuulama ja kuulda võtma Jeesust, kes on Jumal ise. (16, 29-32)

    Taevaisa, palun anna mulle Püha Vaimu, et paha või lihtsalt väheoluline ei saaks minus võitu! Palun anna äratundmist, millised mõtted ja soovid on sinu hea plaaniga kooskõlas, millised juhivad kõrvale, ning aita järgida esimesi.   


2 kommentaari: