23. nov 2008


Jesaja 26

1 Sel päeval lauldakse Juudamaal seda laulu: Meil on tugev linn, pääste on pandud müürideks ja kaitsevalliks. 2 Avage väravad, et saaks sisse minna õige rahvas, kes püsib usus! 3 Kindlameelsele sa hoiad rahu, rahu, sest ta loodab sinu peale. 4 Lootke alati Issanda peale, sest Issand Jumal on igavene kalju.
Tugevasse Jumala linna kuuluvad õiged - need kes usuvad. Rahu on neil, kes loodavad kindlameelselt Jumalale, sest Issand on igavene kalju.
ss. 5-11. Tema laseb langeda võitmatud ja kõrgid,
sillutab õigete raja. Õige igatseb Issanda kohtumõistmist, sest selle läbi õpivad ilmamaa elanikud õiglust. Kui õelale ei näidata ta kurjust, siis ta ei õpi õiglust. Nähku nad Jumala viha ja häbenegu!
ss. 20-21. prohvet usub, et Jumal kuuleb ta palvet ja tuleb jumalatuid nuhtlema.
Jumal on õigluse Jumal, ta tahab, et kurjad parandaksid meelt. Vahel aitab seda saavutada karistus. Aga vahel ka ei aita. Siiski peab kurja ohjeldama võimalust mööda. Ebaõiglus, mis meid vaevab, häirib ka Jumalat. Tasub temalt paluda abi. Tegelikult aga läbib kurjuse ja õiguse rindejoon ka meid endid. Peame laskma ka endid korrigeerida, kasvõi enda uskumatust ja kättemaksuhimu, või et me ei lase alati Jumalal valitseda ja juhtida.
12 Issand, sina saadad meile rahu, sest kõik meie teodki oled sina teinud. ... 15 Sina oled lisanud rahvast, Issand, oled lisanud rahvast, oled näidanud oma au, oled laiendanud kõik maa piirid. ... Me olime lapseootel, vaevlesime, aga otsekui oleksime sünnitanud tuult: päästet me maale ei toonud ja ilmamaa elanikke ei sündinud. 19 Aga sinu surnud ärkavad ellu, minu laibad tõusevad üles. Ärgake ja hõisake, põrmus lamajad! Sest sinu kaste on valguse kaste ja maa paiskab välja kadunud.

Jumal äratab surnudki, valgustab ja rõõmustab alandatuid.

0 kommentaari:

Postita kommentaar

Ajad ja pealkirjad